Острожецька громада
Рівненська область, Дубенський район

Матеріали засідання №5 методичного об'єднання практичних психологів та соціальних педагогів

Дата: 13.06.2024 13:16
Кількість переглядів: 82

Звіт про роботу методичного об’єднання практичних психологів, соціальних педагогів, логопеда аналіз діяльності психологічної служби Острожецької сільської ради  за 2023 -2024  н. р.

Якобчук Тетяна Олексіївна,

практичний психолог

     Острожецького ліцею імені І.Єремеєва

На реалізацію завдання посилення ролі і значимості психологічної складової освітнього процесу, підтримку адаптивного освітнього середовища, зменшення кількості негативних поведінкових проявів особистості в умовах воєнного стану була активно скерована діяльність МО ППСП, логопеда у  2023 -2024 н. р., у складі якого працювали 3 практичні психологи, 1 соціальний педагог та 1 логопед. Соціальний педагог Борбинського ліцею перебуває у декретній відпустці.

Протягом року реалізовувалася проблемна тема: «Збереження та зміцнення психічного здоров’я всіх учасників освітнього процесу в умовах воєнного стану».

У 2023-2024 н. р. було заплановано та проведено п’ять засідань МО:

  1. Актуальні питання організації діяльності працівників психологічної служби, логопеда в умовах сучасних викликів

(Острожецький ліцей імені І.Єремеєва, 23 серпня 2023 р.);

  1. Основні аспекти діагностичної та організаційно-методичної роботи працівників психологічної служби, логопеда в умовах війни (Острожецький ЗДО дитячий садок «Сонечко» Острожецької сільської ради (30 жовтня 2023 р.);
  2. Психологічне, соціально-педагогічне забезпечення та логопедичний супровід інклюзивного навчання дітей з особливими освітніми потребами в сучасних умовах (15 січня 2024 р., дистанційно);
  3. Робота з учасниками освітнього процесу з питань збереження соціального благополуччя і психічного здоров’я в умовах воєнного стану (Уїздецький ліцей, 29 березня 2024 р.);
  4. Підведення підсумків роботи та аналіз діяльності за 2022-2023 н. р. (22 травня 2023 р., дистанційно);

Усі члени МО брали активну участь у засіданнях, належно готувалися до виступів, були активними учасниками практикумів, дотримувалися у своїй професійній діяльності вимог нормативно – правової документації.

На останньому засіданні (27.05.2024 р.) розглянули вимоги оформлення єдиної електронної системи звітності щодо дiяльностi психологічної  служби закладiв освiти Pівненської областi у 2023-2024 навчальному році (на виконання листа ДНУ «Інститут модернізації змісту освіти» 21/08-619 від 15.04.2024 р.), проаналізували діяльність психологічної служби Острожецької сільської ради протягом року, а також планували роботу на наступний рік.

У 2023 – 2024 н. р. ніхто з членів МОППСП, логопеда не атестувався.

Протягом року члени МО активно займалися самоосвітою, були задіяні у багатьох проєктах та заходах.  Так, практичний психолог Острожецького ліцею Якобчук Т.О. була активним учасником україно-швейцарського проєкту Діємо для здоров‘я (тренінг "Здорові розмови" (30 жовтня 2023 р. на базі Центру знань у м.Рівне); тренінг "Stress-management: прийоми психічної саморегуляції та  самодопомоги"(25 січня 2024 р.); тренінг з організації  та проведення інтерактивної виставки "Mental Trek" (25-26 березня 2024 р.; фасилітатори проєкту Якобчук Т.О., Жарчинська В.Г.) тощо.

Проведені інтерактивні заняття в рамках Всеукраїнської програми ментального здоров'я "Ти як?", всеукраїнський антибулінговий урок "Не Цькуй" (Якобчук Т.О., Жарчинська В.Г.).

Протягом року в Острожецькому ліцеї щомісячно проводилися заходи медіа просвіти з прав людини для учасників освітнього процесу в рамках діяльності Кіноклубу Docudays UA при Острожецькому ліцеї імені І.Єремеєва, модератором якого є практичний психолог Якобчук Т.О.

Практичний психолог Якобчук Т.О. також пройшла навчання за методикою "Незвичайна ситуація", отримавши сертифікат та подарункові посібники від UkrHelp Foundation (семінар "Фасилітація невизначеної ситуації в практиці роботи з дітьми", 18-19 січня 2024 р.).

Протягом року керівником  МО Якобчук Т. О. надавалися індивідуальні та групові методичні консультації, як згідно плану, так і за індивідуальним запитом.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь