Острожецька громада
Рівненська область, Дубенський район

Матеріали засідання №5 методичного об`єднання вчителів 3,4 класів

Дата: 11.06.2024 11:32
Кількість переглядів: 52

ЗВІТ ПРО РОБОТУ

МЕТОДИЧНОГО ОБ`ЄДНАННЯ ВЧИТЕЛІВ 3,4 КЛАСІВ

за 2023-2024н.р.

 

Фото без опису

 

 Враховуючи підходи до реалізації нового Державного стандарту початкової освіти методичне об’єднання вчителів 3.4 класів Острожецької сільської ради працювало над темою: «Реалізація принципу дитиноцентризму, як основи формування творчої особистості, яка прагне до самореалізації».

 

На першому засіданні проведено інструктивно-методичну нараду, на якій ознайомлено вчителів з організацією навчально-виховного процесу в початковій школі в 2023-2024 навчальному році.

Друге засідання відбулось 25.10.2023, на ньому було опрацьовано тему «Національно-патріотичне виховання молодших школярів і формування в них громадянської позиції».

Завадська А.П. презентувала виступ «Формування гармонійно розвиненої особистості, яка поєднувала б у собі і духовне багатство, моральну чистоту, патріотизм і дисциплінованість»    

Пархоменко В.Р. вчитель початкового навчання Борбинського ліцею підготувала виступ на аукціон педагогічних ідей «Шляхи вдосконалення виховання громадянина-патріота».          

Також відбулася бесіда за круглим столом «Сучасний погляд на патріотичне виховання», в якій взяли участь всі члени м/о.

 

Третє засідання провели на тему «Формування предметних компетентностей учнів початкових класів за допомогою сучасних технологій» (дистанційно)

Верига Є.І. підготувала презентацію «Урок у початковій школі в контексті сучасних викликів»

З методичними  «фішками» для уроків гуманітарного циклу ознайомила колег Статкевич Надія Василівна, вчитель початкового навчання Уїздецького ліцею.

У творчій лабораторії вчителі працювали над темою «Креативне мислення: що це таке, чому воно важливе та як його розвивати на уроках ЯДС» під керівництвом Філевської Юлії Володимирівни, вчителя початкового навчання Острожецького ліцею.

Іспит  на  майстерність          провела Ярошенко Валентина Петрівна, вчитель початкового навчання Уїздецького ліцею, з теми «Ігрова діяльність учнів на уроках математики як засіб  активізації навчальної діяльності».

 

На четвертому засіданні  працювали над темою «Впровадження здоров'язберігаючих технологій в освітній процес».

Методичний лекторій на тему «Сучасні здоров'язберігаючі технології: дихальна та пальчикова гімнастика, фізкультхвилинки» провела Завадська А.П. вчитель початкового навчання Борбинського ліцею.

Аукціон  методичних ідей «Ігри та ігрова терапія, казкотерапія» пройшов під керівництвом Філевської Юлії Володимирівни, вчителя початкового навчання Острожецького ліцею

Обговорення завдань Державної сертифікації вчителів початкового навчання організувала Верига Є.І. керівник м/о.

 

На п’ятому засідання провели інструктивно-методичну нараду «Про закінчення 2023-2024 н./р.»    /Дистанційно/.

Ознайомились із нормативними документами щодо організованого завершення 2023-2024 навчального року. Підвели підсумки роботи методичного об’єднання вчителів 3,4 класів. Створили проект плану роботи методичного об’єднання на 2024-2025 навчальний рік.

Протягом навчального року надавалися індивідуальні та групові консультації членам методичного об’єднання.

За результатами атестації Філевській Ю.В., вчительці початкових класів Новосілківської філії Острожецького ліцею підтверджено раніше присвоєну кваліфікаційну категорію «спеціаліст першої категорії».

Завадській А.П, вчительці початкових класів Борбинського ліцею підтверджено раніше присвоєну кваліфікаційну категорію «спеціаліст вищої категорії».

 

Аналіз роботи членів методичного об’єднання вчителів 3,4  класів дає підставу зробити висновок, що завдання, які випливають із методичної теми виконано.

Враховуючи підходи до реалізації нового Державного стандарту початкової освіти методичне об’єднання вчителів 3,4 класів Острожецької сільської ради ставить такі завдання на 2022-2023 н.р.

- впроваджувати  в практику сучасні освітні технології і інновації;

-вдосконалювати методичну культуру кожного педагога, використовувати його потенційні творчі можливості;

 -надавати допомогу вчителям у розв’язанні проблем у освітньому процесі;

-створення умов для успішного впровадження нового освітнього стандарту на засадах компетентісного підходу.

            

Верига Є.І., керівник методичного об’єднання.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь