Острожецька громада
Рівненська область, Дубенський район

Матеріали засідання №5 методичного об'єднання вчителів української мови і літератури та зарубіжної літератури

Дата: 11.06.2024 11:26
Кількість переглядів: 133

Підсумок роботи міжшкільного методичного об’єднання вчителів української мови та літератури, зарубіжної літератури у   2023-2024 навчальному році

Лук’янець Віта Василівна,

керівник міжшкільного методичного обєднання,

вчитель української мови та літератури

Острожецького ліцею імені І. Єремеєва

     Впродовж 2023-2024 навчального року методичне об’єднання вчителів української мови, літератури та зарубіжної літератури  продовжувало  працювати над проблемою загальною темою: «Формування ключових та предметних компетентностей успішної особистості на уроках мовно-літературної галузі на засадах педагогіки партнерства в контексті положень Нової української школи». У процесі роботи  вчителі здійснювали  роботу над своїми дослідницькими проблемами, зокрема над їх теоретичним вивченням та практичною апробацією в навчально-виховному процесі.  Цьому сприяли засідання методичного об’єднання, взаємоконсультації, відвідування уроків колег(за умови якщо в одній школі), участь у шкільних,обласних та інших вебінарах  чи семінарах і тренінгах.

 Основною метою роботи ММО було впровадження концепції Нової української школи та впровадження модельних програм, запропонованих МОН України на уроках української мови та літератури, зарубіжної літератури  у 5-6 класах; формування творчого, професійно компетентного вчителя; формування ключових та предметних компетентностей учня, здатного до усвідомленого вибору сфер його подальшої успішної життєдіяльності; підвищення професійного рівня кожного вчителя. Реалізація компетентнісного підходу в освітній  діяльності здійснювалося шляхом вивчення науково-теоретичних питань, презентації педагогічних знахідок-новинок вчителів-новаторів(зокрема, колеги взяли участь у майстерці «Поради для підготовки учнів до НМТ»Тетяни Парадовської, вчителя української мови та літератури Луцького ліцею №24), набутків інших учителів, широкого впровадження інноваційних педагогічних технологій усіма членами МО, зокрема ІКТ, тестових технологій, елементів інтерактивних технологій, технології розвитку критичного мислення та проблемно-пошукової діяльності, а також вивчення досвіду роботи вчителів , які працюють у пілотних класах.

 Всі засідання були проведені  в різноманітних формах та режимах( онлай-режимі на платформі Google meet,  очній на базі Уїздецього ліцею та у форматі екскурсії).

                    Хотілося б зазначити і про плідну співпрацю між вчителями української мови та літератури, зарубіжної літератури  у  вайбер-групі «МО вчителів-філологів», у якій вчителі спілкувалися між собою, ділилися новинками, консультувалися та готувалися до практичного проведення наступних засідань;саме ця група була  ефективним джерелом обміну інформації, досвідом тощо. 

                 На завершення керівник міжшкільного методичного обєднання (Лукянець В.В.) виступила , проаналізувавши роботу М МО за 2023-2024 навчальний рік, та провела діагностичне анкетування  “Перспективи та пропозиції роботи МО на 2024-2025 навчальний рік” . Вчителі активно долучилися та внесли свої пропозиції й поради щодо планування на наступний рік, створивши проект плану роботи методичного об’єднання вчителів української мови та літератури, зарубіжної літератури на наступний 2024-2025 навчальний рік.

           Впродовж навчального року надавалися індувідуальні та групові консультації членам методичного обєднання.

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь