A A A K K K
для людей із порушенням зору
Острожецька громада
Рівненська область, Дубенський район

Матеріали засідання №3 методичного об’єднання вчителів художньо-естетичного та технологічного циклів

Дата: 25.01.2024 17:15
Кількість переглядів: 23

 Огляд новинок методичної літератури.

 

        

         Для проведення уроків у 5-6 класах користуюся підручником “Технології”, який укладений відповідно до чинного Державного стандарту базової середньої освіти та модельної навчальної програми “Технології. 5-6 класи” (автори: Терещук Л.І., Абрамова О.В., Гащак В.М., Павич Н.М.). Видання містить навчальний матеріал,  який сприяє розкриттю та розвитку творчого потенціалу особистості, здатності застосовувати знання на практиці.

         У підручнику є теми інформаційних, дослідницьких і пошукових проєктів. Працюючи над ними учень зможе розширити власний світогляд і залучитися до самостійних досліджень із несподіваними результатами, зможе розкрити свої здібності та зрозуміти власні уподобання. В кінці кожного параграфа є завдання і запитання, за допомогою яких учень має змогу перевірити рівень своїх знань і засвоєння інформації.

         Сподіваюся, що цей підручник надасть учням натхнення й наснаги в навчанні та творчості.

 

Кокоша Р.М., вчитель технології Борбинського ліцею

 

 

         Для проведення уроків мистецтва у 8-9 класах користуюся підручником Л.М. Масол, який укладений відповідно до програми “Мистецтво”. Цілісна структура програми передбачає наскрізну тематичну та логічну побудову змісту за роками навчання від 5 до 9 класу. Підручник розкриває особливості мистецтва від минулого до сучасності. Учні мають можливість ознайомитися з шедеврами мистецтва, що належать до різних стилів та напрямів. Для творчої самореалізації в підручнику є практичні художньо-творчі завдання з образотворчого мистецтва й дизайну та музичні твори. Запропоновано орієнтовні теми для різноманітних проєктів, ілюстрації, узагальнюючі запитання і завдання  до кожної теми, пояснення термінів. Усе це допомагає збагатити досвід спілкування з мистецтвом.

 

Сохан Л.К., вчитель мистецтва Уїздецького ліцею

 

         Для проведення уроків мистецтва у 5-6 класах викристовую підручник "Мистецтво" для 5 класу, виданий у 2022 році за авторством Масол Л.М. та підручник "Мистецтво" для 6 класу того ж автора, які укладені відповідно до програми “Мистецтво” авторів Мало Л.М, Просіна О.В. дані підручники є інтерактивним посібниками, які допоможуть учням пізнати світ мистецтва. В них розглядаються основні види мистецтва, зокрема музика та образотворче мистецтво, а також вітчизняні та світові шедеври. Підручники містять багато ілюстрацій, завдань та тестів, що допоможуть учням краще засвоїти матеріал. Крім того, вони містять посилання на додаткові матеріали, які можна знайти на сайті видавництва.

         Підручники "Мистецтво" для 5 та 6 класу є зручним та цікавим інструментом для вивчення мистецтва та розвитку творчого потенціалу учнів. Підручники охоплюють історію розвитку мистецтва, основні напрямки, стилі і течії, а також твори видатних митців. Книги містять матеріали про різноманітні види мистецтва, такі як малювання, скульптура, архітектура, графіка, декоративно-ужиткове мистецтво та інші. В них також описані техніки і прийоми роботи в цих галузях мистецтва. У посібниках зібрані практичні завдання, що допоможуть учням навчитися мистецтву і розвинути творчі здібності.

 

Кузьміч Т.М., вчитедь мистецтва Борбинського ліцею

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь