A A A K K K
для людей із порушенням зору
Острожецька громада
Рівненська область, Дубенський район

Матеріали засідання №3 методичного об'єднання вчителів іноземних мов

Дата: 18.01.2024 14:56
Кількість переглядів: 57

 

Виступ на тему « Олімпіади та конкурси з англійської мови »

Левицька К.В. вчитель іноземних мов

 Острожецький ліцей імені І.Єремеєва

Всеукраїнські учнівські олімпіади з англійської мови так само, як і з інших навчальних предметів проводяться в чотири етапи:

I етап – шкільні  на базі загальноосвітніх навчальних закладів;

II  етап – районні;

III етап – обласні (у місті Рівне – міська);

IV етап – на державному рівні.

Всеукраїнські учнівські олімпіади проводяться щороку серед учнів загальноосвітніх навчальних закладів з різних навчальних предметів серед,яких є і олімпіади з іноземних мов ( англійська,французька, німецька, польська, іспанська ). За бажанням учасник має право на загальних засадах брати участь у змаганнях серед учнів старших (порівняно з класом (курсом) фактичного навчання) класів (курсів) у межах визначених вікових груп кожного навчального предмета (крім учасників 11-го класу).Учасники олімпіад, турнірів і конкурсів отримують завдання та дають на них відповідь іноземною мовою. [1; 1].

Персональний склад оргкомітетів та журі, експертів-консультантів ІV етапу олімпіад, а також остаточні результати фінальних етапів затверджуються щорічно наказом Міністерства освіти і науки України. В цьому етапі беруть участь близько 2 000 учнів, половина з них стають переможцями.

Для рівного доступу учнів навчальних закладів, що проживають і навчаються у сільській місцевості та населених пунктах, віддалених від навчальних та наукових центрів проводяться Всеукраїнські Інтернет-олімпіади. Змагання відбуваються з використанням передових інформаційних та телекомунікаційних технологій, зокрема, шляхом передачі інформації через мережу Інтернет.

Інтелектуальні змагання Всеукраїнського рівня проводяться відповідно до Положення про Всеукраїнські учнівські олімпіади, турніри, конкурси з навчальних предметів, конкурси-захисти науково-дослідницьких робіт, олімпіади зі спеціальних дисциплін та конкурси фахової майстерності, затвердженого наказом Міністерства освіти і науки України від 22.09.2011 № 1099, зареєстровано в Міністерстві юстиції України 17 листопада 2011 р. за № 1318/20056. [2; 1].

Сучасні конкурси і олімпіади проводяться не лише очно, але й широкої популярності набувають конкурси та проекти в онлайн форматі. Серед них є безліч цікавих та популярних, такі,як :

Інтерактивна олімпіада, на  онлайн-платформі TalkEn.Cloud,,яку  проводять щороку року спільно з мережею шкіл англійської Green Country – це унікальна подія, яка суттєво відрізняється від типових конкурсів, до яких звикли школярі. Популярним і загальнодоступним є міжнародний дистанційний конкурс з англійської мови «Олімпіс 2023 - Осіння сесія» вже пройшла, згодом весняна сесія на яку вже можна зареєструватися. Головна мета конкурсу з англійської мови «Олімпіс» — підвищення мотивації до вивчення і зацікавлення учнів навчальним предметом. Це не олімпіада, у конкурсі є завдання різного рівня складності, тому у конкурсі можуть взяти участь всі учні без винятку. [3; 1].

 Ще цікавим і доступним є всеукраїнський конкурс з англійської мови «Гринвіч»( https://uclever.com.ua/index.php/menugreenwich.) також

NATIONAL ENGLISH OLYMPICS Олімпіада нового формату

Індивідуальне змагання для дітей 11-16 років (https://neo.dec.ua/), а ще

British English Olympics (ВЕО)-це Міжнародна олімпіада з англійської мови, яка щорічно проходить в Великій Британії. З 2008 року команди з понад 20 неангломовних країн беруть участь в цьому грандіозному змаганні. Діти у віці 12 - 16 років відстоюють честь своєї команди і своєї країни, отримуючи унікальний досвід і навички, знаходять нових друзів з різних куточків світу і ближче знайомляться з британською історією і культурою. Олімпіада проходить протягом 2-х тижнів, які дитина не забуде ніколи!

Мета ВЕО дати кожній дитині розуміння, навіщо вивчати англійську мову, які переваги дають нові знання і наскільки вони важливі для життя в сучасному відкритому світі. Міжнародна олімпіада з англійської мови - це не тільки величезний стимул для вивчення мови, вона розвиває в дітях якості, які необхідні для подальшого навчання і успішної кар'єри - навички лідерства, публічних виступів, тайм-менеджменту, роботи в команді, вільну розмовну англійську мову. [4; 1].

 Для сучасних дітей і педагогів є безліч можливостей для здобування та розвитку знань з англійської мов, який формат обирати вирішувати кожному індивідуально. Головне не боятися труднощів, а спільно їх долати і результат не залишить себе довго чекати!

Список використаних джерел

  1. https://olimp.ippo.kubg.edu.ua
  2. https://mon.gov.ua/ua/tag/olimpiadi
  3. https://www.olimpis.com.ua/ua/konkurs-z-anglijskoi-movi/dati-konkursu
  4. https://dec-edu.com/projects/british-english-olympics

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь