Острожецька громада
Рівненська область, Дубенський район

Млинівські власники нерухомості сплатили майже 1,8 млн грн податку

Дата: 04.07.2023 14:22
Кількість переглядів: 44

 

Власники об’єктів нерухомості території обслуговування Млинівською ДПІ у січні-травні 2023 року сплатили  до місцевих бюджетів громад 1775 тис гривень податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки. Цьогорічні показники податку на нерухомість перевищили надходження  минулого року на 848 тис гривень.

 

Основна сума сплаченого платежу припадає на власників нерухомості – юридичних осіб. Вони спрямували до місцевих бюджетів 1211 тис гривень податку на нерухоме майно Порівняно  з  минулим роком приріст надходжень склав 368 тис гривень.

 Решту 564 тис гривень перерахували до місцевих скарбниць фізичні особи, це на 481 тис гривень більше ніж за аналогічний період минулого року.

Нагадуємо, що за об’єкти житлової нерухомості податок для фізичних осіб розраховується за площу, що перевищує для квартир –  60 кв. метрів, житлових будинків – 120 кв. метрів, різних типів житлової нерухомості, в тому числі їх часток – 180 кв. метрів.

 

Звертаємо увагу, що за наявності у власності платника податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, об’єкта (об’єктів) житлової нерухомості, у тому числі його частки, що перебуває у власності фізичної чи юридичної особи – платника податку, загальна площа якого перевищує 300 квадратних метрів (для квартири) та/або 500 квадратних метрів (для будинку), сума податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, розрахована відповідно до підпунктів «а» – «г» п. п. 266.7.1 п. 266.7 ст. 266 Податкового кодексу України, збільшується на 25 000 гривень на рік за кожен такий об’єкт житлової нерухомості (його частку).

 

 

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»


Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь