A A A K K K
для людей із порушенням зору
Острожецька громада
Рівненська область, Дубенський район

Звіт про роботу методичного об’єднання вихователів закладів дошкільної освіти

Дата: 30.05.2023 16:45
Кількість переглядів: 212

 

Відповідно до Законів України «Про дошкільну освіту», «Про охорону дитинства»,  Санітарного регламенту для дошкільних навчальних закладів, та керуючись нормативними документами програмами та стандартами освіти, враховуючи об’єктивний рівень стану навчально-виховного процесу  в дошкільних закладах, рівень розвитку дошкільників, кваліфікації вихователів та коло актуальних проблем в навчанні та вихованні дошкільників, методичне об’єднання вихователів ставило перед собою наступну мету: створити необхідні умови, для розвитку творчих здібностей та формування особистості дитини, становлення та розвиток життєвих компетентностей вихованців, свідомого ставлення до свого здоров’я та здоров’я інших; стимулювання пізнавальної, практичної та комунікативної діяльності дошкільників необхідної для формування, застосування та здобуття досвіду їх успішної подальшої адаптації в соціумі.

 У  серпні 2022 року, було проведено аналіз та підведення підсумків діяльності МО у 2021 – 2022 навчальному році,  визначені пріоритетні напрями роботи на 2022-2023 навчальний рік.

 Діяльність методичного об’єднання вихователів закладів дошкільної освіти у 2022-2023 році була спрямована на вирішення  наступних завдань:

1 Формування в дошкільників    національно- патріотичного світогляду в сучасному освітньому просторі.

2. Формування мотивів щодо здорового способу життя в дошкільному середовищі. Методи та форми роботи вихователя спрямовані на формування в дошкільників компетентного  ставлення до власного здоров’я.

3. Розвиток творчої особистості.

 Всі заплановані заходи були проведені очно, тематика розкрита в повному обсязі.

 Методична робота вихователів будувалась на цілісній системі заходів, направлених на підвищення професійної компетентності, майстерності і творчого потенціалу кожного вихователя.

 До складу методичного  об’єднання входить 15 вихователів: з них кваліфікаційну категорію «спеціаліст вищої категорії» має 5 вихователів, кваліфікаційну категорію «спеціаліст другої категорії» має 3 вихователя, кваліфікаційну категорію «спеціаліст» має 7 вихователів.

 Керівник методичного об’єднання Ковальчук М.М. була учасником серпневої дистанційної наради, де отримала рекомендації щодо організації діяльності закладів дошкільної освіти у 2022 -2023 навчальному році.

 Згідно плану роботи у 2022-2023 році було заплановано 5 засідань методичного об’єднання вихователів, на яких були розглянуті важливі питання освітнього процесу.

 Оскільки було виділено завдання формування в дошкільників    національно- патріотичного світогляду в сучасному освітньому просторі  на другому засіданні в листопаді актуальними стали питання: роль національно-патріотичного виховання у формуванні духовно-морального світогляду дошкільників, підвищення рухової активності дошкільників засобами народних ігор, патріотизм плекається в родині. В рамках засідання проведено цікаву спортивну розвагу «Козацькому роду – нема переводу»

 Тема формування мотивів щодо здорового способу життя в дошкільному середовищі завжди актуальна. На третьому засіданні в лютому розглянули питання визначення шляхів формування пріоритету здоров’я дитини, створення безпечних умов функціонування ЗДО та робота ЗДО  з організації оздоровчого періоду. Закріпити знання педагогів з освітньої лінії «Особистість дитини», активізувати самоосвітню компетенцію педагогів, розвивати їх творчі здібності допомогла гра з педагогами «Поле чудес».

 В ході четвертого засідання в квітні розглядалось питання розвиток творчої особистості. Під час цього засідання визначили що є складовою образотворчої діяльності в дошкільному закладі та сформували завдання образотворчої майстерні  в ЗДО. Практичний психолог порадила як саме розвивати творчу особистість та в ході тренінгового заняття продемонструвала інноваційні методики підготовки дітей до школи.

  У процесі роботи методичного об’єднання, використовувався, огляд новинок педагогічної та методичної літератури з даних тем.

 Аналіз роботи методичного об’єднання про те, що ефективна організація роботи  залежить від розвитку його інноваційного потенціалу, професійної компетентності педагогічних працівників, їх готовності до роботи в умовах пошуку; створення науково-методичної та матеріально-технічної підтримки інноваційних змін.

 Підсумовуючи роботу членів методичного об’єднання, можна зробити висновок, що завдання, які випливали  з науково-методичних тем методичного об’єднання виконано.

 В наступному 2023 2024 навчальному році роботу методичного об’єднання вихователів ЗДО буде спрямовано на те, щоб діти зростали здоровими, життєрадісними, щасливими, здобували потрібні знання, вміння та навички, вміли застосувати їх у майбутньому.

 Завдання, над якими буде працювати методичне об’єднання вихователів у 2023 -2024 навчальному році:

  1. Удосконалення педагогічної майстерності: постійний обмін досвідом, розвиток творчої ініціативи педагогів, виявлення й поширення найбільш ефективних форм та методів в практику роботи та впровадження в роботу кращого педагогічного досвіду.
  2. Організація безпечного освітнього середовища  в сучасних умовах.
  3. Оптимізація роботи педагогів з комунікативно-мовленнєвого розвитку.   

 

Керівник МО вихователів ЗДО _____________________М.М. Ковальчук


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь