Острожецька громада
Рівненська область, Дубенський район

28 жовтня - День визволення України від фашистських загарбників

Дата: 28.10.2021 11:09
Кількість переглядів: 706

 

28 жовтня в Україні ось вже 77 рік, як відзначається знаменний день для нашої Батьківщини, нашого народу — День визволення України від німецько-фашистських загарбників.

Це свято встановлено в Україні згідно з Указом Президента від 20 жовтня 2009 року № 836/2009 «з метою всенародного відзначення визволення України від фашистських загарбників, вшанування героїчного подвигу і жертовності українського народу у Другій світовій війні».

В цей день ми традиційно вшановуємо пам’ять воїнів, які загинули в боях за визволення України, та населення, яке постраждало від дій фашистських окупантів.

Визволення України розпочалося із Сталінградської битви (листопад 1942 — лютий 1943), яка поклала початок корінному перелому у війні на користь СРСР. Перші населенні пункти України в східному Донбасі були звільнені в грудні 1942 р. Масове ж визволення українських земель почалося після Курської битви (5 липня — 23 серпня 1943 р.). У 1944 р. радянське командування, силами чотирьох Українських фронтів, здійснило серію наступальних операцій, наслідком яких стало остаточне визволення території України. У ході визвольних операцій 1944 р. на Україні загинуло понад 3,5 млн. воїнів. Український народ зробив величезний внесок у перемогу над Німеччиною і її союзниками.

Ми пам’ятаємо усіх героїв, чия боротьба, самовіддана праця і героїзм сприяли звільненню України від нацистів. У серці кожного з нас жива пам'ять про неоціненний внесок українців у спільну перемогу в цій жахливій війні. Тим, хто загинув і тим, хто вижив у пеклі світової війни, ми зобов’язані всім, що маємо сьогодні.

Дякуємо всім, хто поклав своє життя за визволення України від німецько-фашистських загарбників, а також тим, хто відбудовував країну після війни.

Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь