Острожецька громада
Рівненська область, Дубенський район

Матеріали засідання №1 методичного об'єднання 1,2 класів

Дата: 21.10.2021 10:41
Кількість переглядів: 191

Виступ. «Організація навчально-виховного процесу в 1,2 класах в 2021-2022 навчальному році».

Домарецька Ольга Григорівна

керівник методичного обєднання

                                                                                                                вчителів 1,2 класів

         Основним принципом роботи вчителів початкової школи є використання сучасних досягнень вікової психології,інноваційних технологій навчання для успішного розвитку пізнавальних,інтелектуальних,творчих,фізичних здібностей школярів початкової школи за умови збереження та підвищення резервів їхнього фізичного,психічного та соціокультурного здоров’я.У впровадженні інноваційних методів і технологій вчителі початкової школи , перш за все,керуються п’ятьма основними заповідями:любити,вірити,знати, поважати та розуміти дитину як основний об’єкт і суб’єкт навчальної діяльності.

            Урок- це джерело загальної і педагогічної культури вчителя, мірило його інтелектуального багатсва, показник його світогляду  , ерудиції. Інноваційна діяльність на уроці – це гарно організована,раціональна і систематична робота. Учитель готується до хорошого уроку  все життя.

             Урок без інноваційних методів-це урок вчорашнього дня.                    Пріоритетом Нової української школи є здобуття компетентностей та наскрізних  змістових ліній. Це означає,що учні не просто набувають знань, а вчаться використовувати їх на практиці.У 21 сторіччі вчитель перестає бути єдиним джерелом знань,а отже –повинен опанувати нову роль. З ретранслятора він має перетворитись на помічника,ментора дитини,який супроводжує  її  у  процесі навчання і досліджує світ разом із нею.Учитель і дитина-партнери.

        Організацію освітньої діяльності в 1,2 класах у 2021-2022 н.р. здійснювати відповідно до закону «Про освіту» та Державного стандарту  початкової загальної освіти.

       У своїй роботі керуватися наказами МОН України:

  • №813 від 13.07.2021 р. «Про затвердження методичних рекомендацій щодо оцінювання результатів навчання учнів 1-4 класів закладів загальної середньої освіти».
  • №1/9 – 362 від 16.07.2021 р. «Деякі питання організації виховного процесу  у 2021-2022 н.р. щодо формування в дітей та учнівської молоді ціннісних життєвих навичок».
  • № 1480 від 30.11.2020 р. «Про затвердження Методичних рекомендацій з питань формування внутрішньої системи забезпечення якості освіти у закладах загальної середньої освіти».

Вчителям обовязково проходити протягом 5 років курси за напрямками:

 - інклюзивне навчання;                                                                                                                      - надання першої медичної допомоги;                                                                                      -цифрові технології;                                                                                                                                    -булінг;                                                                                                                                                            -по предмету.                                                                                                                          Календарно-тематичне планування можна складати в довільній формі,але відповідно до Державного стандарту початкової загальної освіти та програмам.                                                                                                                                     В 1,2 класах використовувати вербальне оцінювання.                                                                                                                                                                                            Навчати дітей академічної доброчесності. Щоб діти не списували один в одного , розробляти різні завдання.                                                                                             У своїй роботі використовувати  сучасні освітні техології,спрямовані на оволодіння здобувачами освіти ключових компетентностей.                            Обовязково  створювати Портфоліо, відповідно до Абетки директора.        Свідоцтво досягнень видається в кінці навчального року батькам,а копія  - в особову справу.Вести  помітки про поступ здобувачів освіти. Нагороджувати всіх учнів за певні досягнення. В 1 класі можна писати олівцем.Якщо сформувались навички письма,то нагородити учня-дозволити писати ручкою.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                      

         Перший урок проводити на довільну тему. Але обовязково використовувати матеріали про 30-річчя Незалежності України.

   Вчителям 1,2 класів опрацювати:

   -«Положення по внутрішню систему забезпечення якості освіти»:                       - « Положення про академічну доброчесність учасників освітнього процесу»;        - «Абетку директора»;                                                                                                                                - Наказ МОН України від 30.11.2020 р. «Про затвердження професійного стандарту «Вчитель початкових класів закладу загальної середньої освіти».


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь