Острожецька громада
Рівненська область, Дубенський район

Податкова інформує!

Дата: 15.06.2021 14:46
Кількість переглядів: 335

На Рівненщині надходження податку на нерухоме майно зросли на понад 50 відсотків

Як повідомили в Головному управлінні ДПС у Рівненській області, власники нерухомості за 5 місяців 2021 року сплатили до місцевих бюджетів 46,4  млн грн податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки. Це на 16 млн грн., або на 52,6% більше, ніж у відповідному періоді минулого року.

Понад 81 відсоток із загальних надходжень податку на нерухомість, або майже 37,8 млн грн, сплатили юридичні особи. Решта – 8,6 млн грн – це внесок від громадян.

Як зазначив  начальник податкової служби області Віталій Чуй, тільки за умови достатніх фінансових ресурсів місцевих бюджетів можна говорити про вирішення нагальних проблем регіону охорони здоров’я, інфраструктури, освіти – усе це також  залежить від відповідального ставлення мешканців Рівненщини до сплати податків.

Нагадаємо, у 2021 році податок на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, нараховувався фізичним особам — власникам об’єктів нерухомості за 2020 рік. Обов’язок щодо сплати податку виникає у фізичних осіб протягом 60 календарних днів з моменту вручення повідомлення-рішення.

Громадяни-власники об’єктів житлової та нежитлової нерухомості, які не отримали відповідних повідомлень на сплату податків за своїми податковими адресами, можуть уточнити суму нарахованих платежів безпосередньо в податковій інспекції за місцем своєї реєстрації або за допомогою Електронного кабінету платника.

Зокрема, в Електронному кабінеті ДПС фізичні особи можуть переглянути сформовані податкові повідомлення-рішення щодо  нарахованих податкових зобов’язань з податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, транспортного податку та плати за землю.

Крім того, в приватній частині Електронного кабінету платники податків – фізичні особи мають можливість перегляду даних щодо об’єктів рухомого та нерухомого майна, які є об’єктами оподаткування (земельні ділянки, житлові будинки, квартири, садові (дачні будинки), гаражі, легкові автомобілі тощо), відомості про які отримані з реєстрів інших державних органів та стосовно яких сформовані податкові повідомлення-рішення.

 

Автоматична реєстрація ФОП стала доступною на порталі «Дія»

В Головному управлінні ДПС у Рівненській області повідомляють, що з допомогою порталу «Дія» можна зареєструвати фізичну особу-підприємця (далі – ФОП), обрати загальну чи спрощену систему оподаткування. Реєстрація відбувається в автоматичному режимі без участі державного реєстратора та займає не більше 5-10 хвилин.

Для отримання даної послуги потрібно дотримуватися певних вимог, а саме:

  1. отримати електронний підпис (кваліфікований електронний підпис);
  2. зареєструватися чи авторизуватися (якщо вже зареєстровані) у кабінеті громадянина на diia.gov.ua за допомогою електронного підпису;
  3. заповнити онлайн-форму на отримання послуги.

Після цього заповнену заяву на реєстрацію ФОП буде перевірено та автоматично надіслано до єдиного державного реєстру (далі – ЄДР) для проведення державної реєстрації в автоматичному режимі.

У випадку якщо ви обрали систему оподаткування (як загальну, так і спрощену), то відповідні відмітки проставляються в заяві про державну реєстрацію. Заява автоматично буде направлена до податкових органів за місцем вашої реєстрації або за місцем провадження господарської діяльності.

Стан виконання поданої вами  заяви можна перевірити у кабінеті громадянина. Також в кабінеті з’явиться повідомлення про реєстрацію вас ФОП, а також відповідний лист буде направлено вам на електронну скриньку.

Вже після того, як запис про реєстрацію ФОП з’явиться в ЄДР, впродовж 2 робочих днів ви можете отримати виписку з реєстру в кабінеті громадянина або у ЄДР.

Якщо ви обрали спрощену система оподаткування: ви маєте вести облік доходів у будь-якій зручній для вас формі. При цьому реєструвати книгу обліку доходів у податковій не потрібно. 

Якщо ж у вас загальна система оподаткування, тоді після реєстрації ФОП вам потрібно зареєструвати Книгу обліку доходів у податковій службі.


Головне управління ДПС у Рівненській області

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь