Острожецька громада
Рівненська область, Дубенський район

15 лютого - День вшанування учасників бойових дій на території інших держав

Дата: 15.02.2021 11:34
Кількість переглядів: 188

15 лютого в Україні відзначається День вшанування учасників бойових дій на території інших державЦя дата вибрана не випадково: 15 лютого 1989 року останній радянський солдат залишив афганську землю

Згідно зі статистикою, в Афганістані загинули близько 15 тисяч воїнів, із них майже 4 тисячі українців, 72 українських воїни зникли безвісти. Майже 3 тисячі матерів втратили своїх синів, півтисячі жінок стали вдовами, 711 дітей – сиротами.

У Афганській війні загинули жителі нашої громади: Микола Гижук (с. П’яннє), Віктор Раулінавічус (с. Острожець), на честь яких встановлено меморіальні дошки у шкільних музеях, пам’ять про них живе у наших серцях.

Окрім війни у Афганістані, українські військові брали участь і в інших локальних війнах та збройних конфліктах на території 16 іноземних держав.

З самого початку війни на сході України тисячі ветеранів Афганської війни та ветеранів інших війн та локальних конфліктів добровільно виступили на захист рідної землі від російських загарбників. На жаль, багато з них загинуло.

Вічна пам’ять воїнам, які загинули, до кінця виконавши свій військовий обов’язок. Сьогодні ми схиляємо голову в скорботі за тими, хто не повернувся з "гарячих точок" планети

Висловлюю щирі слова вдячності Вам, шановні воїни-інтернаціоналісти, які повернулися на рідну землю, а також членам Ваших сімей!

Бажаю Вам і Вашим родинам добра і щастя, достатку, міцного здоров'я, довгих років життя та мирного неба над головою!

З повагою, голова Острожецької громади Тарас Гордійчук

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь