Острожецька громада
Рівненська область, Дубенський район

Реалізація ще одного проекту завдяки реформі децентралізації

Дата: 23.11.2018 12:54
Кількість переглядів: 328

З метою оптимізації обсягів використання енергоносіїв та економії коштів сільського бюджету в Острожецькій районній лікарні реалізували енергозберігаючі заходи.

Завдяки проведенню капітального ремонту котельні та заміні тепломережі створені комфортні умови для лікування пацієнтів, роботи медперсоналу та кочгарів котельні Острожецької лікарні під час осінньо-зимового періоду.

Нагадаємо, що з січня 2018 року комунальний заклад «Острожецька районна лікарня» переданий з комунальної власності району у власність Острожецької сільської ради.

Відтак проаналізувавши видатки на опалення даного закладу та оцінивши умови в яких працюють кочегари, стан котельні, обладнання, теплотраси було прийнято рішення провести енергомодернізуючі заходи.

Першим етапом було проведено енергоаудит приміщень лікарні.
Згідно рекомендацій наданих енергоаудитором виготовлено проектну документацію.

Даний проект був поданий на обласний конкурс проектів Рівненської області з енергоефективності, пройшовши відбір з обласного бюджету, було виділено для бюджету сільської ради 508 тисяч гривень на реалізацію цього проекту.

Фото без опису

Загальна вартість робіт виготовлених робіт складає 1 342,00 тисяч гривень, з них: 785 тис. грн. – кошти інфраструктурної субвенції, 508 тис. грн. – кошти обласного бюджету проекту з енергоефективності. 49 тис. грн. - кошти місцевого бюджету.

В ході капітального ремонту котельні виконано такі роботи: встановлено новий твердопаливний котел Kalvis 400, що працює в автоматичному режимі, замінено 300 метрів тепломережі на попередньоізольовану, встановлено нову систему вентиляцій, освітлення, резервне джерело живлення, хімводоочистку, насосну станцію, пожежне обладнання, димову трубу.

Фото без опису

Проведено ремонт приміщення котельні встановлено енергозберігаючі вікна зовнішні та протипожежні двері. Обладнано приміщення для зберігання палива.

Варто зазначити, що у 2017 році на опалення лікарні було затрачено 400 тисяч гривень, проте температурний режим не забезпечувався.

Фото без опису

Згідно розрахунків, після реалізації проекту бюджет сільської ради зможе зекономити 150 тисяч гривень щорічно та забезпечити якісним теплом приміщення лікарні.

Голова Острожецької сільської ради Тарас Гордійчук висловлює подяку працівникам та керівнику генеральної підрядної організації Казаріну Леоніду Миколайовичу за якісне виконання робіт, проектній організації «Західміськбуд», працівникам лікарні та усім тим, хто долучився до енергозберігаючих заходів в Острожецькій районній лікарні.

Надіємося, що проведені роботи стануть певним поштовхом до відродження Острожецької лікарні.

Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь