Острожецька громада
Рівненська область, Дубенський район

Рекомендації щодо уникнення випадків захворювань серед дітей у ДНЗ

Дата: 12.11.2018 15:48
Кількість переглядів: 407

Млинівське районне управління Головного управління Держпродспоживслужби в Рівненській області інформує, що за результатами проведених заходів державного нагляду та лабораторних досліджень при здійсненні планових та позапланових перевірок, в навчальних приміщеннях організованих дитячих колективів району у двох випадках встановлено перевищення ГДК (гранично допустимої концентрації) фенолу.

З метою недопущення загрози життю та здоров’ю дітей дитячих колективів, керівникам закладів підготовлено та надано інформаційні листи з переліком рекомендацій, щодо приведення повітря даних закритих приміщень у відповідність до гігієнічних нормативів.

Навчально-виховний процес у навчальних закладах дозволено лише після проведення всіх попереджуючих заходів і  повторних лабораторно-інструментальних досліджень   повітря у вище зазначених навчальних приміщеннях, та наявності заключень санітарного лікаря про те, що концентрація фенолу у даних приміщеннях не перевищує  ГДК.

Щоб уникнути  випадків  захворювань серед дітей у навчальних закладах району, пов’язаних із вмістом шкідливих речовин у повітрі  закритих навчальних приміщень, рекомендуємо адміністрації дитячих закладів:

1.Посилити відповідальність за дотриманням вимог санітарного законодавства, не допускати проведення ремонтних робіт  під час навчального чи виховного процесу.

2.Після ремонту навчальних або виховних приміщень, із застосуванням будь-яких фарб чи встановлення нових меблів, забезпечити заміри вмісту шкідливих речовин у повітрі закритих приміщень акредитованою лабораторією.

3.Встановлювати нові меблі та використовувати будівельні матеріали лише при наявності позитивних висновків державної санітарно-епідемічної експертизи .

4.Не допускати перебування дітей у навчальних чи виховних  приміщеннях при  наявності стороннього запаху, негайно повідомляти територіальне управління Держпродспоживслужби.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь