Острожецька громада
Рівненська область, Дубенський район

Субсидії-2018: зміни в нарахуванні

Дата: 07.05.2018 17:14
Кількість переглядів: 445

У поточному році на українців очікують певні нововведення в розрахунках субсидій за комунальні послуги. У Мінсоцполітики наголосили, що правила субсидій дещо змінилися для того, щоб допомога від держави була доступною лише тим, хто її дійсно потребує.

Фото без опису

Про це йдеться на сайті 24 каналу.

Досі субсидії призначали раз на рік, у травні, при цьому розраховували її розмір на літній і зимовий період. Тепер це відбуватиметься двічі на рік – у травні і жовтні.

Повторно за субсидіями не потрібно звертатися більшості людей, за умови, що субсидіанти не придбали предметів розкоші, і не мають у складі домогосподарства працездатних з нульовим доходом. А це близько 85% усіх субсидіантів, і їм державна допомога призначається в автоматичному режимі і без необхідності звертатися до органів соціального захисту.

Але іншим 15% субсидантів потрібно буде звернутися до органів соцзахисту, щоб їм перепризначили допомогу.

Кому потрібно переоформити субсидію

Для переоформлення субсидій у 2018 році потрібно повторно подавати документи – Заяву і Декларацію – таким категоріям громадян:

1. Орендарям житла;
2. Внутрішньо переміщеним особам;
3. Сім’ям, яким субсидію було призначено не на всіх зареєстрованих, а фактично проживаючих в помешканні осіб;
4. Сім’ям, де є непрацюючі люди працездатного віку, в яких або відсутні доходи, або вони менші мінімальної заробітної плати;
5. Сім’ям, в яких відбулися зміни у складі сім’ї протягом останнього року;
6. Тим сім’ям, які станом на травень 2018 року матимуть понад двомісячну заборгованість за житлово-комунальні послуги і не погасять її до червня 2018-го.

При цьому внутрішньо-переміщені особи зможуть оформити субсидію без договору оренди житла – лише на підставі заяви і декларації, де вказано склад домогосподарства.

Кого позбавлять субсидії

Згідно зі змінами до програми призначення субсидій, внесеними Кабміном, з наступного опалювального сезону на субсидію не зможуть розраховувати особи, які приховують статки, мають великі будинки чи квартири або ж мають тіньову зайнятість.

Точніше – власники великих квартир понад 120 м2, будинків площею понад 200 м2 та нових автомобілів віком до 5 років втратять право на субсидію.

Однак якщо автомобіль був отриманий в якості транспорту для інвалідів від органу соцзахисту, то право на субсидію буде збережено. А випадки придбання авто перед виходом на пенсію можуть бути розглянуті в індивідуальному порядку, тоді субсидію можливо зберегти.

Щодо зайнятості, то людям працездатного віку, які претендують на субсидію, але не реєструються як безробітні, оскільки працюють без оформлення в Україні чи за кордоном, органи соціального захисту автоматично рахуватимуть дохід у розмірі трьох прожиткових мінімумів – 5286 гривень. А дійсно безробітним необхідно буде стати на облік до центру зайнятості.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь