Острожецька громада
Рівненська область, Дубенський район

Щодо погодження перспективних меню

Дата: 18.04.2018 09:32
Кількість переглядів: 1119

Млинівське районне управління ГУ Держпродспоживслужби  в Рівненській області інформує, що згідно ст.20 Закону України «Про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення» адміністрація навчального закладу зобов'язана забезпечити відповідні умови, що відповідають вимогам санітарних норм та здійснювати заходи, спрямовані на збереження і зміцнення здоров'я учнів.

Фото без опису

Держпродспоживслужбою здійснюється контроль за організацією раціонального і збалансованого харчування по основних поживних речовинах, на що впливають правильний розподіл об'єму денного споживання їжі між окремими її прийомами, узгодження перспективних меню, погодження введення нових харчових продуктів у раціон організованих колективів, що передбачено чинними нормативними документами.

Відповідно до наказів МОіН та МОЗ України №242/329 від 01.06.2005р. «Про затвердження Порядку організації харчування дітей у навчальних та оздоровчих закладах»  (п.19),  №298/227 від 17.04.2006р. «Про затвердження Інструкції з організації харчування дітей у дошкільних навчальних закладах» (п.12), ДСанПіН 5.5.2.008-01 «Державні санітарні правила і норми влаштування, утримання загальоосвітніх навчальних закладів та організації навчально-виховного процесу» (п.10), зазначено, що перспективні десятиденні меню підлягають обов’язковому погодженню з  територіальним управлінням  Держпродспоживслужби.

При складанні та погодженні перспективних меню рекомендуємо наступне:

-дотримуватися норм харчування затверджених постановою КМУ від 22.11.2004 року №1591 «Про затвердження норм харчування у навчальних та оздоровчих закладах» (додаток 2,7);

-не включати, не використовувати продукти харчування, що є забороненими у навчальному закладі, згідно наказів МОіН та МОЗ України від 15.08.2006 року №620/563 «Щодо невідкладних заходів з організації харчування дітей у дошкільних, загальноосвітніх, позашкільних навчальних закладах», №298/227 від 17.04.2006 року «Про затвердження Інструкції з організації харчування дітей у дошкільних навчальних закладах» (п.4.7,4.28);

-з метою грунтовної оцінки відповідності затвердженим нормам та співвідношенню  хімічного складу і енергетичної цінності продуктів харчування проводити розрахунок основних інгрідієнтів їжі (білків, жирів, вуглеводів);

-з метою профілактики псевдотуберкульозу з 1 березня у навчальних закладах забороняється приготування салатів із свіжих овочів врожаю минулого року.

Відповідальним особам за організацію харчування при складанні перспективного меню на весняний період врахувати вимоги чинного законодавства та рекомендації, що були надані фахівцями управління під час погодження попередніх перспективних меню. У разі ігнорування та невиконання наданих рекомендацій,  надані меню не будуть погоджуватись.

При погодженні перспективних двотижневих меню обов’язково представляти до управління картотеку страв, що використовуються в харчуванні та клопотання від імені керівника закладу.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь