Острожецька громада
Рівненська область, Дубенський район

Острожецька лікарня: Що, Де і Коли?

Дата: 20.11.2017 15:10
Кількість переглядів: 875

Щоб розвіяти плітки та домисли стосовно ситуації, яка складається навколо Острожецької районної лікарні повідомляємо наступне, що голова Острожецької ОТГ Тарас Гордійчук, депутатський корпус сільської ради та депутати районної ради провели таку роботу, щодо збереження та функціонування Острожецької лікарні:

Фото без опису

Рішенням сесії Острожецької сільської ради від 25.05.17 року депутатський корпус ОТГ вирішив погодити  прийняття до комунальної власності із районної комунальної власності майно усіх медичних закладів, які розташовані на території Острожецької сільської ради.

Під час вересневої сесії 15.09.17 року депутати ОТГ одноголосно прийняли рішення «Про прийняття у комунальну власність Острожецької сільської ради Острожецьку районну лікарню».

У період з серпня по вересень 2017 року Тарас Гордійчук двічі письмово звертався  до голови Млинівської районної ради з проханням розглянути на черговому засіданні сесії районної ради питання про передачу Острожецької районної лікарні в комунальну власність об’єднанної територіальної громади Острожецької сільської ради.

Хочемо віддати належне депутатам районної ради, які представляють інтереси громади у Млинівській районні раді, за активну та дієву позицію, стосовно відстоювання інтересів громади щодо питання Острожецької лікарні.

За словами Тараса Гордійчука, районне керівництво шукає будь-які причини, щоб не передати Острожецьку районну лікарню на баланс ОТГ. Зокрема, створено комісію щодо вивчення якості надання медичних послуг в Острожецькій районній лікарні, висновки якої вказують на те, що медичні послуги в Острожецькій лікарні надаються неякісні. 

«Однак, чий це комунальний заклад? Це комунальний заклад районної ради. То потрібно тепер створити комісію по відповідальності, яка дослідить, хто довів нашу медичну установу до того стану, яка вона у нас зараз є. Хтось же повинен понести покарання за те, що лікарня опинилася у такому стані. Її не хочуть нам віддавати як районну центральну лікарню, а хочуть зробити її відділенням Млинівської РЦЛ. А відділення – це оптимізація, це скорочення штатів.

Одним із можливих варіантів передачі районні посадовці бачать закриття комунального закладу  і передачу лише майна на баланс Острожецької сільської ради. Але якщо вони її закриють і передадуть нам майно, то ми її вже ніколи не відкриємо. Тому, що коли ми її відкриємо – вона не матиме статусу районної лікарні. І якщо ми схочемо її відкрити, то ми будемо її відкривати тільки за свої гроші , яких у нас, нажаль, немає. Тому лікарню нам потрібно забрати такою, якою вона зараз є.

Хоча, я чесно скажу, що без оптимізації не обійдеться і тоді, коли вони нам передадуть нашу лікарню, бо частина наших людей все ж таки лікуються у Млинівській ЦРЛ. Тому, якщо наші лікарі хочуть, щоб ці люди лікувалися в Острожці – нехай надають якісніші послуги», – додає сільський голова.  


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь