Острожецька громада
Рівненська область, Дубенський район

Не словом, а ділом: вже у 2018 році у Борбині розпочнуть будівництво нової школи

Дата: 11.01.2018 12:58
Кількість переглядів: 823

З перших днів роботи у новоствореній Острожецькій ОТГ, голова громади Тарас Гордійчук працює над вирішенням одного з найважливіших питань – будівництва нової школи у селі Борбин, бо нинішнє приміщення перебуває у вкрай складному технічному стані.

Фото без опису

Голова Острожецької сільської ради Тарас Гордійчук неодноразово зустрічався з головою Рівненської ОДА  Олексієм Муляренком,  заступником голови ОДА Світланою Богатирчук-Кривко щодо сприяння у вирішенні питання будівництва нової школи. Також з приводу будівництва цієї школи здійснив робочий візит у столицю, де зініціював проведення консультаційних нарад, щоб звернути увагу на цю проблему й отримати підтримку в її вирішенні.

Будівництво нової школи у Борбині – це найбільш об’ємний у плані роботи та фінансів проект.

Інформуємо громадськість про послідовність дій Острожецької сільської ради та проведену роботу щодо будівництва нової школи у селі Борбин:

У квітні 2017 року Острожецька сільська рада звернулася до Рівненської ОДА з проханням посприяти у виділенні коштів на будівництво нової школи. Отримали відповідь, що у 2017 році в обласному бюджеті коштів на будівництво цього закладу немає та порекомендували  подати цей проект на інвестиційний конкурс  проектів, що фінансується з  Державного фонду регіонального розвитку.

Враховуючи рекомендації Рівненської ОДА, сільська рада зареєструвала цей проект на електронній платформі Мінрегіону, що дає змогу, пройшовши конкурсний відбір, отримати кошти для цієї мети з державного бюджету.

У серпні 2017 року під час огляду навчальних закладів до нового навчального року комісія у складі голови сільської ради Тараса Гордійчука, першого заступника сільського голови, начальника Млинівського районного сектору ГУ ДСНС України у Рівненській області, головного спеціаліста відділу організаційно-кадрової, правової роботи та з питань діловодства сільської ради, начальника відділу державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Млинівського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Рівненській області в акті приймання Борбинської ЗОШ дала рекомендацію здійснити комплексне обстеження будівлі щодо її технічного стану та експлуатаційної придатності.

На замовлення Острожецької сільської ради Рівненським філіалом ДП «Державний науково-дослідний та проектно-вишукувальний інститут «НДІпроектреконструкція» зроблено звіт з обстеження з оцінкою технічного стану та експлуатаційної придатності будівлі Борбинської ЗОШ I-III ступенів Острожецької  сільської ради по вулиці Шкільній,11 в с.Борбин, у висновках якого рекомендують негайно закрити частину приміщення та тимчасово вилучити їх з навчального процесу.

Фото без опису

Дирекція навчального закладу відповідним наказом закрила 5 навчальних кабінетів та призначила відповідальну особу, яка щоденно слідкує за конструктивними елементами будівлі та записує дані у спеціальний журнал спостережень.

10 січня 2018 року у Рівненській ОДА відбулася робоча нарада під головуванням заступника голови ОДА Віталія Ундіра за участю сільського голови Тараса Гордійчука, представників проектної організації, в.о. старости та громадських активістів села Борбин. За результатами наради визначені послідовні кроки для підготовки пакету документів, що дадуть змогу розпочати будівництво НВК вже у 2018 році.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь