Острожецька громада
Рівненська область, Дубенський район

Остерігайтесь «хвороби брудних рук»

Дата: 22.02.2018 12:30
Кількість переглядів: 586

Млинівське районне управління Головного управління Держпродспоживслужби в Рівненські області інформує, що з приходом весни і потеплінням слід очікувати  стрімкого танення снігу, що може привести до підтоплення  деяких  поселень і в першу чергу, будинків приватного сектора, розташованих в низинах.

Фото без опису

У зв’язку з цим виникає загроза виникнення спалахів гострих кишкових захворювань, спричинених вживанням забрудненої збудниками кишкових інфекцій води та продуктів.

Гострі кишкові захворювання ще називають “хворобою брудних рук”. До кишкових інфекцій відносяться черевний тиф, дизентерія, харчові токсикоінфекції, вірусний гепатит А та ін. Головним джерелом збудника є хвора людина або бактеріоносій. Зараження настає при вживанні неякісної води чи неякісних харчових продуктів, які містять в собі збудник захворювання. Найчастіше фактором зараження стають брудні овочі, фрукти та ягоди, неякісні молочні та м’ясні продукти, придбані у місцях стихійної торгівлі та вживання неякісної води.

Важливу роль у попередженні виникнення та розповсюдження гострих кишкових захворювань відіграє громадська свідомість та дотримання правил особистої гігієни.

З метою попередження загострення санітарно-епідемічної ситуації, рекомендуємо під час паводкового періоду жителям району вжити такі заходи:

-Ні в якому разі не використовуйте для пиття воду з відкритих водойм чи криниць у які потрапила тала вода, тому що внаслідок повені в ці джерела водопостачання могли потрапити  хвороботворні мікроби, використовуйте привізну або добре прокип’ячену воду. У разі підтоплення криниць, вживайте воду, що пройшла обов’язкове знезараження .

- Продукти харчування з погребів і підвалів по можливості перемістіть на верхні поверхи, горища та інші піднесені місця. У разі забруднення продуктів харчування необхідно вживати  їжу, що пройшла термічну обробку (варіння, смаження, запікання, обробка парою чи окропом), обов’язково дотримуватися  технологічного (температурного) режиму приготування їжі. У зв’язку з високим  ризиком  швидкого псування продуктів, слід вживати тільки свіжоприготовлену їжу. Перед вживанням їжі ретельно мийте руки з милом, або використовуйте спиртові серветки чи дезінфектант для обробки рук, який можна заздалегідь придбати в аптечній мережі.

- Підготуйте набір «найнеобхіднішого» на випадок, якщо Ваш будинок виявиться підтопленим.

Будьте обережні під час весняного паводку, не піддавайте своє життя небезпеці!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь