Острожецька громада
Рівненська область, Дубенський район

У Малині вшанували пам’ять жертв Малинської трагедії

Дата: 14.08.2017 12:18
Кількість переглядів: 691

У селі Малин відбулося вшанування чергової, 74-ої річниці акту небаченої жорстокості німецьких окупантів проти мирного населення українсько-чеського села. Тоді заживо спалили 850 селян (у тому числі 123 дитини), серед яких — майже 400 чехів.

Фото без опису

На місці вічного спочинку представників двох народів — українського та чеського відправили панахиду та відбувся мітинг-реквієм.

Щороку до Меморіального комплексу «Малинська трагедія» приїздять делегації з Чеської республіки, аби помолитися за загиблих земляків.

Цьогоріч пам’ятне місце відвідали Генеральний консул Чеської республіки у Львові Павел Пешек та його заступник Ігор Шєдо, депутат Рівненської облради Алла Черній, голова Млинівської РДА Петро Рухер, голова Млинівської райради Богдан Писак, чеська делегація на чолі з активістом Мирославом Нерад та делегація Дубнівського чеського товариства «Струмовка» на чолі з головою товариства Антоніною Пономаренко.  

Фото без опису

Зустрічали делегації гостей голова Острожецької ОТГ Тарас Гордійчук, перший заступник голови Всеволод Пекарський та в.о старост громади.

Голова Острожецької ОТГ під час мітингу наголосив, що наше завдання сьогодні – не допустити подібних трагедій. «Пам’ять живе, допоки люди  пам’ятають», – додав Тарас Гордійчук. 

Фото без опису

Сильний дощ, який тривав під час молитви, ніби уособлював сльози і біль невиправних втрат та муки і страждання людей, які загинули того дня.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь