Острожецька громада
Рівненська область, Дубенський район

ЗМІ про нас: фінансовий аудит Острожецької сільської ради

Дата: 13.02.2018 10:11
Кількість переглядів: 1052

У часописі «Гомін» з’явилася публікація, стосовно проведеної ревізії бюджету Острожецької сільської ради за період роботи з 2014 по липень 2017 року.

Фото без опису

Текст інформаційного повідомлення подаємо без змін та правок:

«Управління Західного офісу Держаудитслужби в Рівненській області провело ревізію бюджету Острожецької сільської ради. 
Під час ревізії виявлено фінансових порушень, які призвели до втрат ресурсів на 471 тисячу гривень.


Серед найбільших порушень – недоотримання порядку залучення, розрахунку розміру і використання коштів пайової участі у розвитку інфраструктури. Зокрема, Острожецька сільська рада не уклала договорів про пайову участь за чотирма об’єктами із замовником будівництва агрофірмою «Камаз-Агро», що призвело до недоотримання сільським бюджетом 292 тисяч гривень.
Сільському голові направлено вимоги про усунення виявлених пі час ревізії порушень. 


За порушення бюджетного законодавства Острожецькій сільській раді зупинено операції з бюджетними коштами, попереджено про неналежне виконання бюджетного законодавства та зменшено бюджетні асигнування».
Це офіційне повідомлення вище згаданої установи. Залишається додати, що аудит замовив голова Острожецької сільської ради Тарас Гордійчук. З точки зору логіки, потрібно мати неабиякі підстави, а окрім того, сміливість, запрошувати державну ревізійну бригаду, аби вона «шпетила» роботу попередника та твою власну. Проте без незаангажованої оцінки того, що маєш, навряд чи вдасться «розпочати все з нуля».


З приводу ж таких, скажемо, не надто втішних результатів аудиту навіть для замовника ревізії, звернувся за коментарем до голови Острожецької сільської ради ОТГ Тараса Гордійчука. Отримав таку відповідь: 


«Ревізія Управління Західного офісу Державної аудиторської служби у Рівненській області охопила період діяльності Острожецької сільської ради з 2014 по липень 2017 року. 
Наголошу, що виявленні фінансові порушення, які призвели до втрат на суму 471 тисячу гривень, були допущенні за період роботи Острожецької сільської ради з 2014 по 2016 роки, а документи щодо цих порушень направлені до правоохоронних органів з метою притягнення до відповідальності причетних посадових осіб. 
Щодо порушення, яке пов’язане із не укладенням договорів про пайову участь між Острожецькою сільською радою та агрофірмою «Камаз-Агро», то його було усунуто ще під час проведення ревізії Західного офісу Державної аудиторської служби у Рівненській області. І «Камаз-Агро» залишається надійним партнером та основним платником податків у громаді. 
З 14 грудня 2017 року усі операції з бюджетними коштами в Острожецькій сільській раді були відновлені».


Тобто перевірено все, вирішено всі проблеми, об’єднана територіальна громада працює, так би мовити з чистого аркуша.

Олександр ЖОГЛО


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь