Острожецька громада
Рівненська область, Дубенський район

Лікарні в Острожецькій громаді БУТИ…

Дата: 19.12.2017 10:10
Кількість переглядів: 893

Комісія у складі голови Млинівської райради Богдана Писака, заступника голови райради Василя Андрієнка, головного лікаря Млинівської Центральної районної лікарні Віктора Ковальова, голови комісії районної ради з питань економічного розвитку, підприємництва та комунальної власності Тамари Доманської, голови Млинівської районної ради профспілки працівників охорони здоров’я Миколи Місюка побувала в Острожецькій районній лікарні.

Фото без опису

Зустрічали делегацію голова Острожецької сільської ради Тарас Гордійчук, депутати районної ради Острожецької ОТГ, депутати Острожецької сільської ради, в.о старост, працівники лікарні та небайдужі жителі громади.

Фото без опису

Тамара Доманська озвучила, що у районній раді є два проекти рішень щодо Острожецької районної лікарні: «Про безоплатну передачу рухомого і нерухомого майна Острожецької районної лікарні» та «Про Острожецьку районну лікарню» та запропонувала обговорити, який шлях обере керівництво громади (Копії документів додаємо).

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

За словами Віктора Ковальова, проект рішення «Про Острожецьку районну лікарню» передбачає реорганізацію: в Острожці залишиться філія поліклініки Млинівської ЦРЛ на 20 ліжко-місць із денним стаціонаром. «У цьому випадку постраждають лікарі та обслуговуючий персонал, бо на них чекатиме скорочення та люди, які потребують цілодобового медичного обслуговування», – сказав Віктор Ковальов.

Фото без опису

Як переконує Віктор Ковальов, щорічно Млинівська ЦРЛ надає жителям Острожецької громади таку медичну допомогу: приблизно 500 осіб лікуються стаціонарно і зафіксовано приблизно 9-10 тисяч відвідувань поліклініки. «Це все вартує 1,5 мільйона гривень. Якщо ви забираєте лікарню, то підписуємо Угоду, що ви оплачуєте з медичної субвенції, яка виділяється на вашу громаду, цю вартість наших послуг і питань ніяких немає», – запевняв Ковальов. 

Фото без опису

Член госпітальної ради, депутат сільської ради та волонтер Тетяна Возняк звернула усіх присутніх увагу на те, що філія – це фактично означає закриття.

Фото без опису

Крім того, під час зустрічі члени комісії Млинівської райради наголошували на тому, що в Острожецькій лікарні бракує фахівців та надаються неякісні медичні послуги.

Фото без опису

Головною умовою того, що під час сесії районної ради 22 грудня депутати приймуть рішення передати Острожецьку районну лікарню на баланс Острожецької сільської ради є підписання Угоди про співпрацю.

Фото без опису

Голова Острожецької сільської ради Тарас Гордійчук зазначив, що і далі йтиме шляхом передачі Острожецької лікарні на баланс сільської ради. «Я, як голова громади, наполягаю на тому, щоб лікарня у нас була, а реорганізувати її ми ще встигнемо», – наголосив Тарас Миколайович.

Фото без опису

Головний лікар Острожецької районної лікарні Людмила Мельник висловила свою думку, щодо ситуації: «Страшно втратити те, що ти маєш. Бо як тільки у когось щось стається – усіх везуть сюди. То ж ми повинні взяти лікарню такою, яка вона є, а далі – час покаже».

Фото без опису

За результатом зустрічі, голова громади та депутати твердо озвучили рішення: передати  Острожецьку районну лікарню на баланс Острожецької сільської ради.

Фото без опису

Керівництво громади щиро дякує усім небайдужим, за виявлену активну громадську позицію та відстоювання інтересів громади, бо тільки РАЗОМ ми зробимо нашу громаду успішною.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь